divendres, 25 d’octubre del 2013

      CONTEXT D'INTERVENCIÓ




EL DESENVOLUPAMENT DE LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES AL ALUMNES TEA I LA IMPLICACIÓ DE LES FAMÍLIES.

-Bàsicament l’alumnat TEA té un baix rendiment escolar i requereix ajuda per assolir les CB i habilitats competencials.

-Una dificultat bàsica de l'alumnat amb TEA és poder generalitzar els continguts a l'hora d'emprar-los en altres contextos.

-Serà especialment important fer que disposi de recursos i habilitats competencials i actitudinals que l’ajudin a resoldre les situacions quotidianes en les què s’haurà d’enfrontar a la societat. Per això cal oferir estratègies per resoldre les diferents situacions en les que s'haurà enfrontar als diferents àmbits.

-Es treballarà amb uns plans individualitzats, perquè cada cas és molt diferent d'un altre i la relació que es manté amb les famílies també canvia molt d'un cas a l'altre.



-Desenvolupar les competències afavoreix que l'alumnat integri els seus aprenentatges, tot posant en relació els distints tipus de continguts i utilitzant-los de manera efectiva en diferents situacions i contextos. 
Els objectius:

-Reflexionar sobre les característiques organitzatives i metodològiques de l'alumnat amb TEA, per tal d'avançar en la inclusió.
-Destacar la importància dels plantejaments educatius actuals (CB).
-Millorar les relacions família-escola, oferint als pares estratègies que els permetin millorar la seva vida familiar.

La intervenció: al meu primer pràcticum vaig iniciar un camí cap a les estrategies de comunicació escrita, ara vull ampliar aquesta vessant orientativa, amb totes les competències possibles, oferint-los totes les opcions, fent especial atenció als recursos multimèdia.
Per tal d'afavorir la inclusió dins les aules i potenciant la cohesió social, es crearan les situacions adequades per millorar l'autonomia i poder posar en pràctica tot el que s'està treballant, amb els recursos de: sortides amb uns objectius molt específics, projectes que ens permetin l'assoliment de les CB, dramatització de situacions de la vida quotidiana, tallers,...

Les intervencions incidiran en :
- Atenció individualitzada dels alumnes
- Participació en la revisió i seguiment dels PI
- Recollida d’informació de les actuacions que fa la psicopedagoga i l'equip docent.
- Col·laboració en la planificació i organització d’activitats, proposant actuacions.
- Selecció i creació dels recursos més adients.
- Participació activa en les reunions.
- Assessorament a les famílies.

Pretenc analitzar el procés, fent una intensa recollida de dades per a una posterior anàlisi dels rols adoptats pels implicats, les tasques, la coordinació i la col·laboració, elaborant un informe que sigui útil per millorar les actuacions i convidi a la reflexió.

Els instruments seran variats: observació directa amb registre de dades, anàlisi de les dades i de l’entorn proper, entrevistes a tots els implicats en el procés d’E-A , aportacions d'altres centres,....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada